Siirry pääsisältöön

TAMPERE: FamilyTIES® – OHJAAJAKOULUTUS (3 pv)

FamilyTies® – OHJAAJAKOULUTUS, 3 päivää

Ohjaajakoulutuksessa opitaan perustiedot ja taidot FamilyTies® -menetelmästä. Family TIES (Training in Essential Skills) on ohjelma aggressiivisesti käyttäytyvien nuorten perheille ja lähipiirille. Sen avulla vanhemmat ja ja nuoret saavat tilaisuuden harjoitella yhdessä vaihtoehtoisia tapoja toimia erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Yhteinen työskentely rakentaa luottamusta perheen jäsenten välille ja luo uskoa perheen voimavaroihin. Perheet oppivat ratkaisemaan ristiriitoja rakentavalla tavalla vanhempien toimiessa omien lastensa valmentajina.

Family TIES on strukturoitu, ryhmämuotoinen menetelmä, joka on jatkoa nuorten ryhmän toiminnalle. Erityinen tavoite on tukea ja auttaa nuorta hänen muutostyössään. Menetelmä on konkreettinen työväline perheiden kanssa työskentelyyn silloin, kun lapsi tarvitsee apua käyttäytymisen pulmissa. Malli perustuu perheiden ryhmämuotoiseen työskentelyyn. Ryhmäläiset saavat tilaisuuden oppia, paitsi omista, myös muiden perheiden kokemuksista. Vertaisuus ja yhteinen tuki on vahvasti läsnä ryhmätapaamisilla. Menetelmää voi käyttää myös yksittäisten perheiden tukena.

Opettelun painopiste on ART – menetelmää täydentävissä kokonaisuuksissa, joten aiempi perehtyneisyys eli ART-koulutus on välttämätön. Kokemus ART-ryhmien ohjaamisesta katsotaan eduksi. 

ART-ryhmän tueksi on hyvä liittää nuoren vanhemmille ja läheisille suunnattu Family TIES (Training In Essential Skills) ryhmämenetelmä.

Koulutuksessa syvennytään menetelmän teoriaan ja käytäntöön. Opetus keskittyy pitkälti toiminnalliseen oppimiseen ja antaa valmiuden aloittaa FT-ryhmä omassa työssä. Ryhmän käynnistämiseen koulutettavilla on mahdollisuus saada koulutuksen aikana tukea.

Koulutuksen kesto on kolme perättäistä päivää. Koulutus toteutetaan, kun  osallistujia on vähintään 10 henkilöä. Suomen ART ry ilmoittaa koulutuksen mahdollisesta peruuntumisesta 4 viikkoa ennen koulutuksen alkua. Suosittelemme, että koulutukseen osallistutaan työparin kanssa (tai useampi työntekijä samasta työpaikasta).

Koulutuksessa on 16 aloituspaikkaa.

Koulutuksen hinta: 650 € / hlö (yhdistyksen jäseniltä 600 € / hlö).

Lisätietoja koulutuspakettiemme sisällöstä voit lukea täältä.

 

Ilmoittautumalla koulutukseen hyväksyt samalla peruutus- ja toimitusehdot, jotka löydät täältä.

Kysymysten herätessä vastaamme mielellämme:
info@suomenart.com
+358503793355


Päivämäärä: 26.04.2023 08:30 – 28.04.2023 16:00

Järjestäjä: Suomen ART (Finnish Aggression Replacement Training Society) ry

Sähköposti: info@suomenart.com

Täytä alla oleva lomake ilmoittautuaksesi. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Suomen ART ry laskuttaa koulutuksen näiden tietojen avulla koulutuksen ensimmäisen jakson jälkeen.