Siirry pääsisältöön

Kalliokiipeilyn peruskurssi Songassa

Kurssin esitieto- ja muut vaatimukset

Kurssin käyminen vaatii seinäkiipeilyn alkeiskurssin käymistä tai vastaavia tietoja ja taitoja (esimerkiksi Oulun kiipeilykeskuksen yläköysikortti = vihreä kortti), ts. varmistaminen on osattava hyvin. Kurssin alaikäraja on 18 vuotta, nuoremmat tapauskohtaisesti ja vain huoltajan kirjallisella luvalla. Jokaisen kurssilaisen tulee olla Oulun kiipeilyseuran täysjäsen tai Rovaniemen vuoristoklubin jäsen. Kurssin hinta on 115€ ja se laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Voit maksaa kurssin myös liikuntaseteleillä, siinä tapauksessa ota yhteyttä info@oulunkiipeilyseura.fi. Mikäli kurssi peruuntuu, maksu palautetaan. Jos olet kevytjäsen ja haluat osallistua kurssille, ota yhteyttä niin päivitämme jäsenyytesi täysjäsenyyteen ja näin nautit kurssin lisäksi myös kaikista muista seuran tarjoamista eduista! 

Kurssin kuvaus

Kurssi on kaksipäiväinen (la-su), lähtö tapahtuu yhteislähtönä lauantaiaamuna. Kurssi keskittyy kiipeilyyn luonnonkalliolla yläköydellä. Tärkeimpiä asioita ovat yläankkuripisteiden rakentaminen ja turvallinen kiipeilytoiminta kalliolla. Kurssin tavoitteena on, että kurssin käytyäsi pystyt itsenäisesti ja turvallisesti toimimaan luonnonkallioilla ja hallitset ankkureiden turvallisen rakentamisen erilaisiin kiinteisiin kohteisiin, kuten puihin tai valmiisiin pulttiankkureihin.

Otamme vallitsevan koronavirustilanteen ja hallituksen määrittämät rajoitukset huomioon toiminnassamme kurssin aikana, ja pyydämme osallistujien noudattavan annettuja ohjeistuksia.

Muuta

Kurssi pidetään Rovaniemen pohjoispuolella Songassa. Majoitus on teltassa, seuralla on lainattavissa yksi teltta, ilmoitathan lisätiedoissa jos et omista telttaa tai et saa muualta lainaan.

Kiipeilyvarustus: Kypärä, kiipeilyvaljaat, kiipeilykengät, sekä varmistuslaite & sulkkari. Mikäli sinulla ei ole omia varusteita, niin ilmoitathan tästä kurssin pitäjälle etukäteen (esim Muuta-kentässä) ja saat seuralta tarvittavat varusteet lainaan. Valjaat tulee kaikilla kurssilaisilla olla omat. Muitakin omia kiipeilyvälineitä (sulkkareita, slingejä, sinkkuköysiä, ...) saa ottaa mukaan, mutta myös seuran varusteet ovat käytettävissä.

Varustus yleensä: Säänmukainen, eli ota lämmintä ja vedenpitävää vaatetta mukaan. Yöksi teltta, makuupussi ja alusta. Omat keittimet mukaan (esim telttakunnittain). Ruoka ja juomiset eivät kuulu kurssin hintaan, eli ne jokainen hoitaa itse. Kannattaa muistaa, että kunnollista evästä ja (lämmintä) juomista pitää ottaa kallioille mukaan riittävästi.

Laita ilmoittautuessa omien tietojesi lisäksi myös se, onko sinulla auto käytettävissä, sillä matkustamme kimppakyydein. Matkoista aiheutuneet kulut eivät kuulu kurssin hintaan, eli ne jaetaan autokuntien kesken.

Lisätietoa kurssista saat Samuli Pekkaselta spekkanen@hotmail.com

Kaikille ilmoittautuneille tulee sähköpostitse lisäinfoa ennen kurssia.

 

In English:

Rock climbing basic course will be organized in Sonka near JRovaniemi. It will teach you to build top rope anchors to trees and bolts, and how to safely climb outside with ropes. Course is only for full members and fee is 115€.  Fee will be billed during the course registration process. If you are a light member and want to join the course, we have to upgrade your membership to full. Course price includes the instruction and accommodation, car pools will be arranged separately.

More info from the instructor Samuli Pekkanen spekkanen@hotmail.com or info@oulunkiipeilyseura.fi.


Päivämäärä: 04.06.2022 00:00 – 05.06.2022 00:00

Järjestäjä: Oulun kiipeilyseura -91

Sähköposti: info@oulunkiipeilyseura.fi,spekkanen@hotmail.com

Avoinna olevien paikkojen määrä: 1

Täytä alla oleva lomake ilmoittautuaksesi. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Ilmoitathan jos sinulla on auto käytössä, kurssin kyydit järjestetään kimppakyyteinä.