Siirry pääsisältöön

Jääkiipeilyn jatkokurssi 6-8.1.2023

Kurssin esitieto- ja muut vaatimukset

 • Seinä- ja jääkiipeilyn peruskurssien ja seinäkiipeilyn jatkokurssin sisältö (liiditaito sisäseinällä, yläköysitaidot jääputouksilla)
 • Harrastanut aktiivisesti kiipeilyä vähintään 6 kuukauden ajan 
 • Omat valjaat, kypärä, sekä sään mukainen vaatetus

Kurssin alaikäraja on 18 vuotta. Jokaisen kurssilaisen tulee olla Oulun kiipeilyseuran täysjäsen vuodelle 2023, tai Rovaniemen vuoristoklubin jäsen. Kurssin hinta on 149€. Jos et ole täysjäsen, päivitä jäsenyytesi täysjäseneksi (lähettämällä sähköpostia info@oulunkiipeilyseura.fi) ja näin nautit kurssin lisäksi myös kaikista muista seuran tarjoamista eduista!

Kurssin kuvaus

Kurssi suoritetaan Posiolla, Korouoman jääputouksilla. Jääkiipeilyn jatkokurssilla opetetaan alaköysikiipeilytekniikoita jääputouksella.

Keskeisin sisältö:  

 • Kerrataan liidaajan varmistaminen, laskeutuminen ja yläköysiankkurin rakentaminen 
 • Jääruuvien asentaminen ja poistaminen sekä jään laadun arvionti 
 • Liidaaminen puoliköysillä 
 • Ankkuripisteen tekeminen jääruuveista 
 • Laskeutumispisteen teko jääruuveja apuna käyttäen 
 • Ankkuripisteellä toimiminen; esimerkiksi ylhäältä varmistaminen ja varmistuslaitteen autolock –toiminnon käyttö 
 • Kiipeilyparin yhteistoiminta ja kommunikointi 
 • Yleisimmät vaara- ja ongelmatilanteet luonnollisia varmistuksia käytettäessä ja niiden ennaltaehkäisy. 

Muuta

Kurssi kestää lauantaina ja sunnuntaina aamusta iltaan. Posiolle siirrytään jo perjantai-illaksi. Majoitus on hyvissä ja väljissä tiloissa lähellä olevassa vanhassa koulussa (ns. Metsokoulussa), ja majoituskulut kuuluvat kurssin hintaan. Ennen kurssia järjestetään varusteiden jako- ja infotilaisuus joko Oulun kiipeilykeskuksella tai Puolivälinkankaan nuorisotalolla. Mukaan kurssipäiville tarvitset kunnollisen repun, jolla voit kantaa tarvittavat välineet putouksille, sekä lämpimät vaatteet, joilla tarkenee koko päivän ulkona. Taukotakki ja useammat hanskat ovat suositeltavia. Lisäksi jokainen huolehtii omat eväät. Yöpymistiloissa on kaikille sänky/patja/tyyny, joten ota vielä yöpymisvälineet (lakanat tms.) mukaan. Sauna lämpiää jonain iltana, joten pyyhettä mukaan myös. Autokyyditykset järjestää kukin itse, mutta Facebook-tapahtuman  alla voi käydä tästä keskustelua.

Jos et ole jäsen, täytä ennen kurssille ilmoittautumista myös jäsenhakemus. Jos ilmoittautumisen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä info@oulunkiipeilyseura.fi.

Kurssilla on -20C pakkasraja ja 18-v ikäraja. Lisätietoa kurssista saat ohjaajalta, Samuli Pekkanen (Rovaniemi, spekkanen@hotmail.com).


Päivämäärä: 06.01.2023 00:00 – 08.01.2023 00:00

Tapahtumapaikka: Korouoma, Posio

Järjestäjä: Oulun kiipeilyseura -91

Sähköposti: info@oulunkiipeilyseura.fi,spekkanen@hotmail.com

Täytä alla oleva lomake ilmoittautuaksesi. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.